ASIELZOEKERS STEKEN AZC VLUCHTELINGENKAMP IN DE FIK – REDEN? GEEN HALAL VOEDSEL. [BEELDEN]

Een brand die blijkt aangestoken te zijn in het AZC van de Duitse Hovelhof is gesticht door de bewoners zelf. De officier van Justitie in duitsland heeft vandaag drie mannen weten aan te houden, de “mannen” hebben een leeftijd van 20 tot 21 jaar.

De drie zouden woedend zijn over het eten dat er geserveerd wordt, het zou geen “halal” vlees zijn. Om die reden besloten ze het in brand te steken. Dat blijkt uit onderzoek die de politie heeft gevoerd, de brand zou aangestoken zijn in de ruimte waar de verdachten op dat moment verbleven. Meer dan 50 vluchtelingen raakten daarbij ernstig gewond, een grote groep daarvan zal daar blijvend letsel aanhouden. Van het pand is vrijwel niets meer over, zo meld Westfalen-Blatt. De bewoners van het asielzoekercentrum zijn overgebracht naar een Hotel.

Een grote groep van de vluchtelingen meld dat ze complete afstand doen van de personen doen die de brand zouden hebben aangestoken, “we hadden eindelijk onderdak in het veilige Europa, daar is nu niets meer van over – gelukkig zijn we nu overgeplaatst naar een Hotel”.