Barbie: Ik ben misbruikt door RTL, Warner Bros en mijn manager Jake

Samantha de Jong, alias Barbie, voelt zich misbruikt door RTL en productiemaatschappij Warner Bros. ,,Zij hebben mijn leven laten ontsporen”, zegt de Haagse realityster. ,,Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers.”
De Jong, die sinds dinsdagavond weer met een nieuwe soap Samantha & Michael Scheiden Ermee Uit op televisie is, doet haar verhaal in Story en heeft na het lezen ‘geen spijt van haar uitspraken’. ,,Ik sta daar helemaal achter. Ze kunnen allemaal in de stront zakken”, zegt ze tegen deze site.

De Haagse voelde zich, zo zegt ze, ‘net een pop’. ,,Ik zeg wat ik denk. Dat hebben RTL en Warner Bros aan zichzelf te danken. Dan hadden ze me al die jaren niet zo moeten misbruiken. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een ‘hysterische Barbie’, dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een ‘vrolijke Barbie’ wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen”, aldus De Jong die geen goed woord over heeft voor RTL en Warner Bros. ,,Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden.” Van de huidige soapreeks heeft ze spijt. ,,Het is de meest leugenachtige serie van allemaal. Ik denk dat negentig procent in scene is gezet, of gemanipuleerd.”
ZE KUNNEN ALLEMAAL IN DE STRONT ZAKKEN

SAMANTHA”
Stoppen

De Jong stopt met televisiewerk. ,Ik wil niks meer met die nepwereld te maken hebben. Mijn leven is een ravage. Alsof er een tsunami overheen is geweest. Ik ben het overzicht volledig kwijt”, aldus de Haagse die sinds kort in de bijstand zit. ,,Met hulp van de Sociale Dienst probeer ik mijn leven op orde te krijgen.”

Samantha de Jong brak in 2010 door met Oh Oh Cherso, een realitysoap waarin een Haagse groep jongeren vakantie vierde in Griekenland. Barbie ontpopte zich, met verschillende realityprogramma’s, tot een kijkcijferkanon van RTL5 met een gemiddeld aantal kijkers van 675.000. Dat deed ze aan de hand van manager Jake Hampel, jarenlang haar steun en toeverlaat. Hampel krijgt er nu ook van langs. ,,Jake bazuinde overal rond dat het een kwestie van tijd zou zijn dat Michael bij me terug zou komen. Toen mijn relatie doorging met Rolf heeft Jake me teruggepakt door boekingen stop te zetten, terwijl Michael zijn zakken bleef vullen. Hij komt er nooit meer in”, stelt ze.
”TOEN MIJN RELATIE DOORGING MET ROLF HEEFT JAKE ME TERUGGEPAKT DOOR BOEKINGEN STOP TE ZETTEN

BARBIE”