Blijf maar lekker daar! Jihadist te Syrië Victor Droste wil “gewoon naar huis”

Het wordt jihadisten in Syrië met de dag heter onder de voeten. Het gevolg: ze willen spontaan allemaal terug naar de landen die ze eigenlijk zo haten.

Het is dé teleurstelling van hun leven voor menig Syriëganger die gehoopt had het paradijs op aarde te vinden. Lees: een wreed shariarijk waar ‘echte moslims’ naar alle lust kunnen plunderen, ongelovige meisjes verkrachten en homo’s van gebouwen afsmijten. Die plek leek even een paar jaartjes te bestaan, maar nu zelfs de hoofdstad van het fopkalifaat, Raqqa, heroverd is op die bloeddorstige maniakken, is er geen houden meer aan.

En dat betekent dat haatbaarden en masse hun beloofde land verlaten op weg naar een beter bestaan. Je zou verwachten dat zulke zwaargelovige moslimmannen dan zouden uitwijken naar andere streng islamitische landen – Saoedi-Arabië ofzo – maar zo logisch zitten die lui niet in elkaar. Nee, in plaats daarvan gaan ze precies naar dié plek waar ze altijd beweren zo’n hekel aan te hebben: het Westen.

Zo ook Victor Droste, een kaaskop die zich besloot te bekeren tot de Islam, en daarbij een tikkeltje doorsloeg richting de jihadistische kant. In juli kondigde meneer al aan dat het hem allemaal te heet onder de voeten werd in Syrië, en dat hij voornemens was om zo snel mogelijk terug naar Nederland te komen. Laat maar zitten, zou ik zeggen, en tot nu toe is hij daar ook gebleven. Het lijkt er nu echter op dat hij niet vrijwillig is gebleven: als we de berichten van het AD mogen geloven, dat zich baseert op een brief van de Syriëganger zelf, maakt Droste zich vooral druk om de Turken. Hij heeft weinig andere keuze dan door Turkije te reizen als hij Nederland ooit wil bereiken. Daarom wil hij naar de provincie Idlib – zeg maar het ‘uitsteeksel’ op de kaart van Turkije in het zuiden – de grens oversteken en waarschijnlijk het vliegtuig naar Nederland nemen.

Probleem (voor hem) is alleen: dat land heeft zelf waarschijnlijk allesbehalve zin om deze gevaarlijke gek zomaar vrij over hun grondgebied te laten banjeren. Daartoe heeft Droste nu in zijn brief een oproep voor de Turkse regering, dat hem zelf zou willen berechten, geplaatst:

“Ik heb besloten naar Holland te reizen, maar daarvoor moet ik door uw land. Ik heb de intentie me over te geven aan Turkse soldaten hier in de provincie Idlib. Ik zweer, bij Allah, dat ik niet ben gekomen om het Turkse volk of leger kwaad te doen. Ik wil gewoon naar huis.”

Ach, wat sneu toch. Ik krijg bijna medelijden. Bijna.

Of eigenlijk niet. Nee, laat die ‘zielige’ faalislamist maar lekker verpieteren in een Turkse cel, zeg ik. Iemand wiens leven de afgelopen jaren zó puur in het teken heeft gestaan van een afkeer van alles wat niet islamitisch is, heeft hier absoluut niets te zoeken. We gaan toch zeker niet onze belastingscentjes uitgeven aan het onderhouden van zo’n plofbaard, al is het in een cel? Nee, laat hem maar lekker zo ver mogelijk hiervandaan blijven: ergens in een kerker in Idlib, ofzo.
bekijk ook de video hieronder