De werknemers huilen als de baas het restaurant moet sluiten. Dan onthult hij de ongelooflijke reden!

Soms vraag je je af waarom mensen uitdrukkingen als ”functionele stoornissen” of ”gehandicapt” gebruiken. Niemand kan echt zeggen wat iemand wel en niet kan, voordat je de tijd neemt om mensen echt te leren kennen. Er zijn veel vooroordelen over mensen een beetje anders zijn. De mensen die ”gehandicapt” zijn moeten dagelijk opboksen tegen de hardnekkige vooroordelen die in de samenleving leven, door te laten zien dat ze eigenlijk net zo goed of beter functioneren dan vele anderen.

Tim uit Albuquerque, in New Mexico is hier een voorbeeld van. Hij is de enige restaurant eigenaar in de Verenigde Staten, die het Syndroom van Down heeft en wiens restaurant de laatste vijf jaar boven alle verwachtingen groeide. Daarom kwam het als een grote schok voor gasten en medewerkers toen Tim op een dag vertelde dat het restaurant moest sluiten. Maar Tim had een goede reden, en misschien wel één van de weinige redenen die het leven echt de moeite waard maken.

Tim had de liefde van zijn leven, Tiffani ontmoet, en was nog nooit zo gelukkig geweest. Nu wilde hij verhuizen naar Denver, in Colorado in Amerika, op een enorme afstand van Albuquerque. Ze zouden gaan trouwen en gelukkig worden.

”Als ik in haar ogen kijk zie ik liefde. Ik zie geluk. En ik zie dat ik een mooie toekomst krijg met haar, ” zegt Tim tegen Steve Hartman van CBS.

Tim moet nog steeds huilen als hij denkt aan de komende sluiting van zijn restaurant, maar hij ziet ook mogelijkheden. Hij is van plan om een nieuw restaurant te openen in Denver, en hij wordt daarmee niet alleen de enige restauranteigenaar in het land met het Syndroom van Down, maar ook de eerste die maar liefst twee restaurants heeft geopend.

Tim is een inspiratie voor ons allemaal, en we zijn zo blij dat hij zijn dromen najaagt en zich door niemand laat niemand vertellen wat hij wel en niet kan doen. Bekijk de video hier en deel hem met je vrienden als je net zoveel van de film geniet als wij!