Haar dochter overleed. 1 uur later, kroop ze in het haar bedje en deed iets wat ons tot tranen toe ontroert.

Dit zou geen enkele ouder mee moeten maken, maar tragisch genoeg komt het vaker voor dat een jong kind overlijdt. Bij dochter Kate van Lindsay Rhoades werd in 2013 acute lymfatische leukemie geconstateerd. Kate rondde haar behandeling in 2015 af, en het leek erop dat het kleine meisje was hersteld. Maar enkele maanden later bleek uit nieuwe bloedtesten dat Kate weer ziek was geworden. Haar overlijden volgde spoedig daarna.

Slechts een uur na Kate’s dood kroop de rouwende moeder naar beneden naar het bed van haar vier jaar oude dochter. Het afscheid nemen was begonnen. Lindsay schreef een brief aan haar dochter. Lindsay hoopt dat de brief bijdraagt aan het verhogen van het bewustzijn over kanker bij kinderen. Ook wil ze andere ouders, die hetzelfde meemaken helpen. Lindsay deelde de brief op Facebook, en deze is nu viraal gegaan.

”We wilden altijd al je vader en moeder zijn. We droomden over wie je zou worden, welke muziek je mooi zou vinden en wie je eerste liefde zou zijn … ”schrijft Lindsay in de brief.

Hoe verwerkt een rouwende ouder het afscheid van haar kind? Er is geen juiste of verkeerde manier, maar Lindsay wilde alles doen om het leven en de dood van haar dochter de betekenis te geven die zij verdiende.

Bekijk de video hier en deel hem met je vrienden om Lindsay’s initiatief te steunen.