Hij plaatste een leeg glas over een stuk boter. En seconden later, gebeurt er iets briljants!

Hoe vaak is dit niet gebeurd: je wilde een lekkere chocoladecake bakken maar je bent vergeten de boter tijdig uit de koelkast te halen, zodat de boter behoorlijk wat tijd nodig heeft om op kamertemperatuur te komen voordat je hem kunt gebruiken. Of erger nog – de boter is moeilijk smeerbaar als je snel een boterham wilt smeren. Ken je de keiharde boter die in sommige hotels bij het ontbijt wordt geserveerd? En wist je dat hier een snelle en makkelijke oplossing voor is? Wij zijn blij als je dit leest, omdat we denken dat we de ideale tip hebben gevonden.

Hoewel er over de hele wereld met harde boter wordt gewerkt, weten we uit ervaring dat het frustrerend kan zijn als je direct aan de slag wilt met bakken. En boter opwarmen in de magnetron werkt goed, maar het smelt meestal verder dan je van nodig hebt. Om ervoor te zorgen dat je de perfecte zachte boter hebt is hier een video van Youtube gebruiker ”The One Pot Chef” met een ingenieuze tip.

Je vult een gewoon glas met heel heet water dat rechtstreeks uit de kraan of uit de waterkoker komt. Dit laat je staan totdat het glas warm wordt, ongeveer een minuut lang. Giet het water eruit, droog het snel af en zet het boven de boter die je wilt gebruiken. In minder dan een minuut is de boter op kamertemperatuur en perfect!

Kijk in de video hieronder hoe de truc werkt en deel dit met je vrienden, zodat meer mensen van deze truc kunnen profiteren!