Salaris van 19-jarige Armoowasright gelekt!

salaki
Robin Arayan beter bekend als Armoowasright, een 19-jarige geboren Almerenaar die werkelijk van alles meemaakt, En de dringende behoefte heeft om al zijn verschrikkelijke nep pranks op Youtube te zetten. Met succes, afgelopen jaar keken 37.170.053 miljoen mensen naar zijn filmpjes. En Armoo? Hij verdient er duizenden euro’s aan.

Youtubers als Armoo zijn de nieuwe sterren van Nederland. Hij begon in juni 2015 met zijn Youtubekanaal En wist tot nu toe meer dan een kwart miljoen abonnees aan zijn Youtubekanaal te binden.

Mooi, maar nog mooier zijn de ‘views’, het aantal keren dat een filmpje wordt bekeken: dat is bij Armoo binnen 24 uur al snel 300.000 keer. In januari 10 miljoen keer.

Wie zulke aantallen weet te genereren, kan er goed geld mee verdienen. Want Youtube plaatst advertenties vóór en rond de video’s van Robin. Hij kan intussen tegen betaling ook producten aan zijn doorgaans jonge kijkerspubliek aanprijzen. Dat wordt dan weer bemiddeld door RTL, een door Nederlanders gerund bureau dat heel veel van dit soort Youtubers zegt te vertegenwoordigen.
awr
Hoeveel je verdient met de advertenties rond je video’s wordt bepaald door een maatstaf die CPM (Cost Per Mille) heet, het geeft de inkomsten per duizend advertentieweergaven weer.

Die varieert per Youtuber nogal: ‘Grote Amerikaanse Youtubers met honderden miljoenen views zitten al snel op zeven dollar, maar er is niemand in Nederland die dat haalt,’ fluistert een insider ons in. Voor Enzo Knol moeten we meer denken aan een CPM-bedrag tegen de €3 – ook al omdat het aantal advertentieweergaven lager is dan het ‘view’-tellertje onder het filmpje. Daar gaat dan nog 45 % (!) afdracht aan Youtube vanaf. En RTL toucheert rond de 15 % voor zijn diensten.

Interessanter wordt het als we gaan rekenen met deze CPM als gemiddelde over dit half jaar, waarin Armoowasright aldus €160.000 bruto heeft verdiend met zijn 37 miljoen views. €72.000 daarvan gaat naar Google. Over de rest draagt hij €24.000 af aan RTL, er blijft rond €64.000 euro over voor hem. Niet slecht toch voor een 19-jarige nep pranker uit Almere?

Is dat alles? Natuurlijk niet, Armoo runt zijn eigen “AWR” kledinglijn. Dat levert hem ‘minimaal rond de 20.000 euro op,’ aldus een andere ingewijde die héél dicht bij het Armoovuur zit. ‘Als je totaal rond €85.000 uitkomt, is dat reëel.’ Fraai. En aan de sterk stijgende lijn in zijn kijkersschare te zien, zou hij dit jaar makkelijk de 150.000 euro moeten kunnen overschrijden.