Vrouw verrast man door op eigen begravenis te komen na man huurmoordenaar had betaald om haar te vermoorden

Noela Rukundo had eigenlijk dood moeten zijn. Haar man, Balenga Kalala, had een huurmoordenaar betaald om haar te vermoorden. Haar “echtgenoot” liep net weg van haar begrafenisceremonie toen zij de auto uit stapte en hem confronteerde.

“Verrasing! Ik leef nog!” waren haar eerste woorden tegen Kalala.

Het begon allemaal toen Rukundo naar haar geboorteland Burundi vertrok vanuit haar huis in Australië voor de begravenis van haar stiefmoeder. Rukundo lag uit te huilen op haar hotelbed toen haar man zij dat ze even frisse lucht moest gaan scheppen, waarna een gemaskerde en gewapende man haar ontvoerde.

Hij nam haar mee naar een gebouw waar hij haar vast bond in een stoel, waarna hij haar begon te ondervragen. Hij zij dat hij betaald was door haar man om haar te vermoorden en zich af vroeg wat ze misdaan had om haar man dit te laten doen. Rukundo, nog steeds in shock, zij dat ze geen idee had.

Tot haar geluk zij de man dat hij niet geloofde in het vermoorden van vrouwen en haar broer kende. Hij liet haar vrij maar zou tegen haar man zeggen dat hij haar vermoord was om zo toch het geld te krijgen. Een paar dagen later lieten ze haar ook alle gesprekken met haar man horen.

Rukundo nam contact op met haar pastoor in Australië en kwam met zijn hulp terug. Haar pastoor had samen met de mensen die close met haar waren afgesproken om een neppe begrafenis te houden, waar Rukundo haar man zou confronteren.

Kalala heeft na ondervraagd te worden toegegeven en zit voor 9 jaar in de gevangenis.