Waarom je altijd een lepel suiker in je achtertuin moeten achterlaten – voordat je van huis gaat

Veel mensen hebben sinds kleins af aan een bloedhekel aan bijen. Ze denken dat het ongedierte zijn die ons alleen maar lastigvallen als we buiten in de tuin zitten. Echter zijn deze kleine insecten enorm belangrijk voor ons mensen.

We zullen je uitleggen waarom, deze kleine insecten zijn namelijk verantwoordelijk voor het voeden van meer dan 90% van onze wereldbevolking. Zonder hen, kunnen wij mensen niet overleven.

Je hoeft geen natuurliefhebber te zijn om deze kleine insecten te respecteren en ons planeet te helpen. Met een klein beetje moeite kan je al een hoop betekenen voor de mensheid en de planeet.

Niemand kan alles voor iedereen doen, maar alle kleine beetjes helpen. Als iedereen nou een kleine moeite doet, kunnen we allemaal een beetje verantwoordelijkheid hebben voor de wereld. Voor de volgende generatie en alle generaties die nog moeten komen.

Sir David Attenborough, 92, heeft zijn hele leven gevochten voor dieren, het milieu en de natuur.


De Britse zoöloog en auteur is misschien het best bekend als een tv-presentator, en je zou zeker zijn stem herkennen als je hem hoort.

Nu heeft deze levende legende een andere belangrijke boodschap, waarvan ik denk dat iedereen het moet horen.

“Als bijen van de aardbodem zouden verdwijnen, zouden mensen nog maar 4 jaar te leven hebben”, schreef hij onlangs op Facebook.

David Attenborough is zeker niet de eerste persoon die deze ernstige waarschuwing uit, maar zijn post herinnert eraan dat dit een kwestie is die we allemaal serieus zouden moeten nemen.

Ze lijken misschien klein en onbelangrijk, maar bijen hebben een enorme taak – bijna een derde van het voedsel dat we eten wordt bestoven door deze insecten.

“In de afgelopen 5 jaar is de bijenpopulatie met 1/3 gedaald”, schrijft David Attenborough.

Maar de situatie is niet hopeloos. Er is één ding dat we allemaal kunnen doen – en het is een idee dat zich nu als een lopend vuurtje verspreidt.

David Attenborough biedt een eenvoudige tip die iedereen zou moeten proberen: meng suiker en water in een lepel en laat het in je achtertuin. Het kan je leven helpen redden!

David Attenborough schrijft:

“Deze tijd van het jaar zien bijen er vaak uit alsof ze dood gaan, maar dat is niet zo. Bijen kunnen moe worden en hebben simpelweg niet genoeg energie om naar de korf terug te keren, wat er vaak toe kan leiden dat ze alsnog overlijden.

“Als je een vermoeide bij in huis vindt, zal een eenvoudige oplossing van suiker en water een uitgeputte bij helpen herleven.”

“Meng eenvoudig twee eetlepels witte, kristalsuiker met een eetlepel water, en plaats op een lepel om de bij te bereiken. Je kunt ook helpen door deze post te delen om het bewustzijn te vergroten. “

Hier is een andere manier om bijen en de mensheid te helpen bloeien: planten bloemen op je balkon of laat wilde bloemen een hoek van je achtertuin overnemen. Je bijen zullen er dol op zijn!

Help deze tip alstublieft verspreiden door op de knop DELEN op Facebook te drukken.

Samen kunnen we helpen de bijen en onze planeet te redden! bekijk ook de video