Ze heeft het te druk met berichtjes sturen. Kijk nu goed wat deze man met haar doet … Waarschuwing!


Zoals je wel weet zijn mobieltjes een voorname oorzaak van auto-ongevallen. Wanneer mensen berichten sturen of hun smartphone achter het stuur gebruiken, wordt dat afgeleid rijden genoemd. Maar smartphones kunnen je niet alleen in een autowrak brengen. Sterker nog, ze maken je ook kwetsbaar voor ontvoering, beroving en andere aanvallen. Wanneer je door de straten wandelt of met het openbaar vervoer onderweg bent, moet je maar eens proberen te tellen hoeveel mensen er aan hun telefoontjes verknocht zijn. Het is nauwelijks bij te houden.
Elke persoon die zijn ogen op zijn toestel gefixeerd heeft, is zich niet bewust van zijn of haar omgeving. Ze kunnen door een bus aangereden worden of langs achter door een kidnapper aangevallen worden. De ingesloten video is een perfecte herinnering om altijd voorzichtig en aandachtig te blijven – zeker wanneer je alleen bent. In de videoclip wordt een jonge vrouw ontvoerd door een aanvaller terwijl ze naar haar wagen op het parkeerterrein wandelt. Hij grijpt haar en werpt haar op de koffer van zijn wagen.

Als dat meisje zich nu gewoon bewust van haar omgeving was geweest, had ze deze man al lang opgemerkt. Denk je dat deze video de veiligheid van mensen ten goede zou kunnen komen?

DEEL deze waarschuwing met je vrienden en familie op Facebook!